top of page

Hvitvin med druen Encruzado!

Oppdatert: 23. sep. 2022


Mitt tips denne gangen er et godt kjøp på en matvennlig hvitvin fra Dao i Portugal på druen Encruzado. Vinen er elegant med duft av honning, noe mandel, litt salt sjø, gule frukter og lime.


Druen Encruzado, som også er kjent som Salgueirinho, dyrkes primært i Dao DOC og brukes ofte som en blandingsdrue. I Cabriz Reserva Branco er det imidlertid 100% av denne druen og vinen har 2,7 gr sukker og 6 gr Syre. Lagret to måneder på flasken etter at 25% av vinen er modnet i nye franske eikefat og 25% er modnet på brukte eikefat.


Vinen har en klar lys gul farge. Smakene er delikate, rene og det er harmoniske aromaer av tropiske frukter, sitrus, mineralitet og hvit pepper. Lang og mye smak i munnen, med et fint preg av soft toast i finishen.


Flasken har en god pris på 179,90 og den finnes i basisutvalget. Da kan den fint plukkes med i dag og nyte til helgens middag med grillet fisk, kylling, kalkun eller svin. Om du skal spise pasta, salma sashimi eller ha noen deilige myke oster, vil dette gode kjøpet passe utmerket til det også.

Et virkelig godt kjøp!


882 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page