top of page

Utmerket Cotes Du Rhone til hjort og en Pet Nat fra Østerrike før middagen!

Oppdatert: 25. jan.Domaine Santa Duc er et familiehus som holder til i Gigondas i Frankrike. Sønnen Benjamin har nylig tatt over etter å ha jobbet hos Domaine Romanee Conti, et meget anerkjent vinhus. Gården har nå bygget en ny kjeller hvor hovedpoenget er å sørge for ekstrem forsiktig behandling av druer og vin.

Vinmarkene her ligger spektakulært

til rett nedenfor Dentelles de Montmiral, som sees på bildet under. Her har jeg i mine noe sprekere år, syklet over og i hele fjellkjeden. Et perfekt område for aktiviteter, vakre landsbyer, nydelig mat og ekstremt deilige viner.

Et flott reisemål!


Det er også her det er mulig å gjøre noen flotte kvalitetskjøp til en god pris. Les Quatre Terres, Cotes Du Rhone 2020 er et slikt kjøp!

Tiltalende, rund og deilig duft av røde bær, grønne urter, krydder og pepper.

Smakene er perfekt i balanse, bløt, noe florale toner og kompleksitet. Den har god konsentrasjon, er fyldig, en lang lengde og et perfekt hint av syre.

Fra en miks av fire parseller med i snitt 40 år gamle vinstokker på variert jordsmonn i Roaix, Séguret, Rasteau og Vacqueyras. For øvrig er dette fire landsbyer det er verdt å feste seg om det skal gjøres gode vinkjøp i fra område.

Modnet 18 måneder i Stockinger-fat.


For 259,90 har du her en flaske med meget god kvalitet!

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg er natur, biodynamisk og økologisk vin noe vi alle kan tenke på når vi skal handle. Om vinprodusenten produserer på en slik måte, eller om vinen er sertifisert. Dette har stor gevinst for både miljøet og egen helse.

Domaine Santa Duc, Les Quatro Terres 2020 er Biodynamisk og Økologisk.
Vingårdens hjemmeside:

Middagen av hjort ytrefileet med jordskokk chips, kantareller, spinat og litt steinsoppsaus ble et utmerket valg til vinen. Nydelig!


Prøv gjerne også småvilt, gryte eller biff til vinen med 70 % Grenache, 15% Syrah,

litt Mourvedre, Carignan og Cinsault.

Ufiltrert vin som er spontanfermentert med hele klaser.
En lett perlende musserende PetNat fra Østerrike er et utmerket valg å starte med før dette måltidet. Her er også sukkerinnholdet 4,5 gr, slik at mat som er noe sterk vil fungere fint. Kanskje også til rakfisken som er salt?
PetNat by Toni Hartl som også er biodynamisk og økologisk, har en ungdommelig stil med lukt og smak av eple, noe gul frukt, sitrus, mynte og nøtter. God lengde. Smakene sitter godt i munnen og med en fin elegant syre i avslutningen. Noe lagringspreg etter 11 måneder på bunnfall.

Druer som er brukt er 50% Sauvignon Blance og 50% Gelber Muskateller.

Pet Nat er en perlende vinstil der vinen blir tappet på flasken før den er ferdig gjæret. Vinen korkes og vinen får så naturlige bobler.


Her er to gode kjøp det bare er å bestille via linken til Vinmonopolet.


203 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page