top of page

Riesling med god kvalitet, deilig bunnfallspreg og en lang lengde!


Med en time i karaffelen ble Westhofen 2022 fra produsenten Weingut Winter helt perfekt balansert og rund. En kvalitetsvin fra Rheinhessen i Tyskland.

Druene kommer fra de sørvendte åsene rundt Westhofen, og jordsmonnet består av leire og limestone. Det sies at dette jordsmonnet gir de beste forholdene for raffinerte og delikate viner. Noe jeg synes at denne hvitvinen virkelig er.


Modning på bunnfallet i flere måneder setter et godt preg på vinen. Jeg opplever den som fyldig, men også med et fint syrepreg og med noe friskhet.

I Lukt og smak finner vi sitrus, nøtt, mynte, fersken og gult eple.

En kompleks vin med lang lengde.
Denne passer utmerket sammen med vinterens skalldyr, spesielt sjøkreps og kamskjell. Særlig om de er litt asiatisk inspirerte.

Jeg tok et lett måltid med flambert laks og edamamebønner kvelden jeg testet vinen, og smakene satt godt sammen.


Nå som julen nærmer seg er denne flasken med 100% Riesling ypperlig å få kjøpt inn. Server den til Ribbe eller Pinnekjøtt.


Westhofen Riesling som har under 3 gr sukker og 7,4 gr syre, finnes i noen butikker. Om du ikke finner den, er det enkelt å bestille og du får den etter noen dager i "din" butikk.
Link direkte for bestilling:

Nydelig allsidig Riesling til en pris på kr. 267,60! Drikkes perfekt nå gjerne etter en time i karaffel, eller den kan også lagres.
103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page