top of page

Reisetips til vakre Parga og et meget godt kjøp på en rødvin fra Hellas!

Oppdatert: 6. jul. 2023

Hørt om Parga? En sjarmerende fiskelandsby på vestkysten av Hellas, like sørøst for Korfu. Stedet har perfekt beliggenhet ved havet omgitt av frodige, grønne åser som det er mulig å gå flotte turer i. Bare se opp så du ikke får enorme edderkopper i hode!

Vi er akkurat kommet hjem og falt pladask for Parga og område. Det hadde alt vi ønsket oss av gresk idyll. Det eneste vi ikke kom over var gode rødviner, men jeg har et godt gresk rødvinstips du får kjøpt i Norge, som jeg kommer tilbake til lengre ned i artikkelen. Forklaringen på restaurantene var at det var veldig kostbart å kjøpe inn kvalitets vinene. Tror helt sikkert turister hadde handlet en flaske eller to til all den gode greske maten som fantes på flere greske tavernaer, italienske restauranter og også noen litt mer "fine dining".


Vårt bosted, Hotel Eterrano Seaside Retreat lengst bort på Valtos Beach var utmerket og stranda her var en av de beste i område, ja det sies å være kystens fineste. Turen ble bestilt på restplass på Apollo en uke før avreise og vi ga 15000 for fly og hotell! Deilig Lounge område, god lunsjmat, flotte rom. Kan også bestilles på booking eller ved å sende mail. Flott sted å bo!

Lengst bort på stranden er det et nydelig bosted, https://www.alborosuites.gr

med noen suiter og restaurant. Dette ble vårt favoritt sted for lunsj, middag og herlige drinker. Og utsikten? Helt perfekt!Båtur til Antipaxos og Paxos var en opplevelse! Spesielt Antipaxos. Her kan du bade fra båten i krystallklart vann. For oss ble opplevelse ekstra spesiell med båten:

Gåturen til stranda Lichnos var noe krevende, men utrolig idyllisk igjennom olivenlunder og med flere flotte utsiktspunkt, den fineste var ved kirken" Holy Church of Agia Elina". På Lichnos stranden er det en deilig taverna, Paliria Seaside Restaurant og andre steder for å nyte drikke og mat. Fra stranden går det båt flere ganger om dagen tilbake til Parga og som koster 6 euro.Litt finere mat i Parga spiste vi på restaurantene:

Vi hadde også mange gode stunder med byens beste Ouzo, gode måltider, deilige drinker og flott service i den eldste gaten i Parga. Denne gaten ligger på toppen mellom Parga og Valtos stranda. Her koste vi oss veldig og det var mye roligere enn ved havna. Vårt "greske" faste bord med den beste utsikten!
Parga før kl 19oo er perfekt for en roligere middag.Rødvinstips som kjøpes her i Norge:


Grip med deg denne rødvinen i dag, en gresk delikat rødvin på Xinomavro druen.

Druen som er blitt den mest populære i landets vinproduksjon. Et godt eksempel på at denne druen kan gi strålende og elegante viner er Thymiopoulos Naoussa Alta 2020.


Vinmakeren Apostolos Thymiopoulos lager delikate og rene viner og har gjort en stor forandring med greske viner som i lengre tid ikke har hatt et så bra rykte.

Gården som ligger nord i Hellas, er veldig opptatt av å jobbe bærekraftig og hver vinmark behandles forskjellig. dette siden alt må hensyn til pga variert jordsmonn og at vinmarkene ligger mellom lave åser og topper på opp til 700 m.o.h.

Thymiopoulos Naousa Alta 2020 har fine og delikate dufter av røde bær, kirsebær, eukalyptus, mandel og anis. Vinen føles noe frisk, er fruktig, sval og med en perfekt balanse. Smaken sitter lenge i munnen med en bløt avslutning.
Nytes til sommerens lette måltider, kylling, salater, lam, pizza, pasta og perfekt å nyte et glass alene uten noe å spise til.


Vingårdens hjemmeside:Flere viner fra produsenten er å få kjøpt i Norge og et annet spennende kjøp er rose vinen:
Kjøp deg en herlig vin fra Hellas, kjøp Thymiopoulos Naoussa Alta 2020 til 225 kr!

Håper mitt lille reisebrev fra Parga inspirerte, vi digget å være der så mye at turen går tilbake neste helg!


640 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page