top of page

Gigondas som er veldig godt balansert!Som jeg har skrevet i flere tidligere innlegg er natur, biodynamisk og økologisk vin noe vi alle kan tenke på når vi skal handle oss noe godt å ha i glasset.

 Om vinprodusenten produserer på en slik måte, eller om vinen er sertifisert. Dette har stor gevinst for både miljøet og egen helse.

Det er blitt mer og mer fokus på dette hos seriøse produsenter og her i Norge er det også noen importører som kun har dette i sitt sortiment.https://www.naturalselections.no/    er en slik importør. Sjekk ut hjemmesiden, les om produsenter og se om det er en flaske eller to som kan friste.


 Jeg skrev om produsenten Domaine Santa Duc med deres Cotes du Rhone jeg likte meget godt i et tidligere innlegg. Nå har jeg testet en av deres Gigondas, Aux Lieux-Dits.

 Flere viner fra Gigondas og produsenten Domaine Santa Duc, kan du lese om på importørens hjemmeside.

Gigondas Aux Lieux-Dits 2020

Mørke røde bær, grønne urter og tre kjennes tiltalende og mykt i vinens aroma.

En noe kompleks vin med en meget lang lengde. Avslutningen har myke tanniner, med en fyldig smak og alt er bare veldig godt balansert. En perfekt og nydelig Gigondas!


Druene her er en miks av fire ulike jordsmonn med i snitt 40 år gamle vinstokker.

Modnet 18 måneder i Stockinger-fat, 36 hl, og i amfora på 8 hl.

Drueblanding er 75% Grenache, 13% Mourvedre og 10% Syrah og 2% Cinsault.


Vinen drikkes fint nå, men åpner seg ekstra med et par timer i karaffel. Her er også en flott rødvin for lagring 8-10 år.
Domaine Santa Duc er et familiehus som holder til i Gigondas i Frankrike. Sønnen Benjamin har nylig tatt over etter å ha jobbet hos Domaine Romanee Conti, et meget anerkjent vinhus. Gården har nå bygget en ny kjeller hvor hovedpoenget er å sørge for ekstrem forsiktig behandling av druer og vin.


Unn deg en flott vin fra Gigondas!


116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page