top of page

En elegant, rund og noe frisk Riesling i nesten alle butikker!Under et besøk på en grossistsmaking møtte jeg importøren Natural Selection. De importerer økologisk og biodynamiske sertifiserte viner og samarbeider med små produsenter i Europa. Jeg ble fortalt lidenskapelig av importøren om noen av produsentene, og flere vil jeg nok teste fremover til et godt måltid eller noe småmat.


En av de er produsenten Weingut Alexander Gysler.


Weingut Alexander Gysler er en familieeiendom på 12 hektar i Weinheim, et av de kjøligste mesoklimaene i Rheinhessen. 11 ha vinmark er dyrket med gule druer, Riesling hovedsaklig, men også Pinot Gris og Pinot Blanc. De viktigste vinmarkene er Kapellenberg og Hölle, sistnevnte er opphav for toppvinene Klangwerk Riesling. I tillegg eier Alexander en hektar vinmark i Albig, Hundskopf. Det er et noe varmere mesoklima, så den hektaren er plantet med Pinot Noir. Hundskopf er opphavet til vinen Gysler Single Vineyard Pinot Noir Rosé.


Hvitvinen jeg har valgt meg ut å skrive noen notater på er hyllevare og dermed lett å få tak i. Produsenter har derimot flere viner som er på bestilling og absolutt verdt et kjøp eller flere.


Jeg som forbruker velger så langt jeg kan å drikke økologisk eller bionynamisk vin. Om de ikke er sertifiserte, skal i alle fall produsenten ha arbeidet så tilnærmet som mulig økologisk. Det er viktig for meg å drikke bedre og renere viner, ikke viner fra industriell- kjemikalisert landbruk. Det kan koste noe mer, men er absolutt verdt det for min helse og for miljøet. Disse vinene har også høyere kvalitet og det må vi betale litt for. Men så hender det at jeg kommer over noen gode kjøp til en fin pris, slik som Aleander Gysler, Sandstein Riesling Trocken 2022. Et meget godt kjøp som ikke koster mer enn 200 kroner.Her er det modne druer som er manuelt innhøstet fra vinmarkene Hölle og Kapellenberg i Weinheim, et av Rheinhessens kjøligste mesoklima. Spontanfermentert i ståltank og med lang tid på bunnfall.En harmonisk riesling med smak av grønt eple, sitrus, urter og litt salt. Den er fruktig, rund og er en litt fyldig Riesling. Vinen har lang lengde og med noe friskhet i avslutningen.

Biodynamsik- økologisk

100% Riesling

5 gr sukker og 8,7 gr syre


Nydelig sammen med skalldyr, fisk, lyst kjøtt, lett sterk mat og drikkes gjerne alene.
Fin vin å drikke nå, men her er det en vin som kan lagres i 5-6 år.


Legger ved importørens hjemmeside om noen ønsker å finne andre spennende og gode kjøp på bio og økologiske viner:Prøv et godt kjøp på en Riesling neste gang du er på vinmonopolet, prøv en flaske fra produsenten Gysler.135 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page