top of page

Den perfekte vinen til biff fiorentina!

Oppdatert: 3. jun. 2023


Carpineto Chianti Classico Riserva 2018


I 2012 var jeg og min familie i Toscana, denne gangen for å feire vår datters 20 års dag med konsert av Andrea Bocceli i hans hjemby Lajatico.

Konserten var grei den, men lunsjen vår i San Gimignano med lett grillet biff Fiorentina , servert med olivenolje, sitron og salt, ble vår beste minne. Selvfølgelig servert med en mengde chianti Classico viner!

Vi prøver stadig å bringe noe av den samme følelsen tilbake hit til vårt hjem. Andrea synger, vi er gode på å grille og tester stadig nye Chianti viner. En sjelden gang treffer biffen og vinen 100%, slik som det gjorde denne kvelden. For et måltid det ble! En magisk kveld med vin, mat og musikk! Og om jeg i tillegg lukker øynene mine, kan jeg se sypresser, landsbytopper og dette kuperte vakre landskapet som jeg elsker i Toscana. Vi gleder oss over at snart, ganske snart er vi tilbake!


Carpineto er en av Toscanas topprodusenter, med vingårder i noen av områdets prestisjefylte appelasjoner. Deres Riserva flaske lagres 6 til 12 måneder lengre enn det som er DOCG kravet og deres super Toscanere går for å være meget gode. Andre generasjon som nå styrer , holder på Carpinetos tradisjonelle filosofi, men har også videreutviklet vinhuset.

Er du som meg opptatt av gårder som jobber bærekraftig, bruker ingen tilsetningsstoffer og ønologiske hjelpestoffer av animalsk opprinnelse, minimal bruk av sulfitt, da bør du teste ut denne produsentens viner.Lukt: Elegant duft. Lyse røde bærtoner og også litt mørke bær. Noe eik , krydder, lakris, fioler og urter.


Smak: Noe utviklet. Fint preg av både røde og mørke bær . Bløt, noe eik, urter og lakris. Fin syre, godt over middels lengde og med en rund og fast avslutning.


En veldig elegant og harmonisk Chianti Classico Riserva til kroner 239,90


80% Sangiovese og 20 % Canaiolo

Sukker under 3 gr, syre 5,2 gram og alkohol 14 %


Til Carpineto Chianti Classico Riserva 2018 tester du all type storfe kjøtt du kan komme over. Med og uten fett. I tillegg kan lam passe til. En vin som også smaker godt uten mat.


Tåler noen års lagring, kanskje opp imot 10, men er en herlig vin som du drikker nå!


603 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page