top of page

Bli imponert over vinene fra Korrell!

Oppdatert: 9. nov. 2023Det ble en hyggelig lunsj med eksportsjefen for produsent på en av Oslo`s restauranter, etter hennes besøk på vinmessen vinpuls i Trondheim. Hun kunne fortelle at publikum hadde vært meget imponert over vinene fra Korrell, som holder til i nærheten av Rheinhessen. Spesielt den musserende og Spätburgunderen. Dette kommer nok også av den gode prisen disse vinene har. Jeg kan virkelig si meg enig med publikummet i Trondheim!


Produsenten ønsker å gi sine viner eleganse og stil, og at de skal være så rene som mulig. At de skal uttrykke jordsmonnet og her følges det godt med under innhøsting, slik at druene plukkes akkurat til perfekt tid.

Korrell bruker kun ståltanker og fra årgangen 2023 vil vinene være sertifisert økologiske.


Jeg sitter igjen etter lunsjen med et veldig godt inntrykk av alle vinene vi fikk smake, men velger meg spesielt ut tre flasker.


Den musserende vinen som i Tyskland har navnet sekt, falt jeg totalt for. Den uttrykte akkurat det produsenten mener sine viner skal ha. Eleganse, renhet, stil, god balanse mellom sukker og syre. Vinen har en lang lengde og med en fyldig avslutningen.

Denne kan jeg drikke til mye av julens mat og den passer perfekt som en aperitiff.
Årgangen 2021 var et perfekt år for Riesling i område med noe regn i juni.

Ofte faller jeg for viner med jordsmonn av limestone, slik Korrell Slice Of. P Trocken 2021 har. En meget god mat og prisvennlig Riesling.

Fint preg av sitrus, noe gul frukt, nøtt og urter. Igjen kommer produsentens stil frem i vinen. En klar, ren, elegant og balansert Riesling. Mye smak og med en lang lengde.Avslutter med å anbefale Korrell sin Spätburgunder. En meget god variant av denne type vin som nok vi treffe mange Pinot Noir fan. Og prisen da! 220 kroner.Produsentens hjemmeside:Test ut en eller flere viner fra produsenten Korrell, håper du blir like imponert som jeg ble!

103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page