top of page

Barbera D`Alba slik den skal smake!Cesare Bussolo, Vigne Santa Lucia 2018


Det koster noen ganger for å få en fyldig og noe moden kvalitets Barbera D`Alba.

Men så smaker det da også meget godt! Her er et godt kjøp på en Barbera D`Alba til 379,-.

I lukten som er åpen og behagelig kjennes steinfrukt, slik som passe modne moreller og plomme. Smak og lukt med hint av mandel, krydder og mineralske toner. Svake dufter av blomster og jordsmonn. Vinen har bløte tanniner.

Nydelig og perfekt balanserte smaker og med en lang avslutning Så utrolig verd prisen den har!


Mat som kan serveres til vinen er kalv, indrefilet av storfe, hjort, småvilt, pasta.Linken direkte til vinen:Hvem er så produsenten Cesare Bossola? Cesare Bussolo er født og oppvokst i hjertet av Langhe, La Morra, en av landsbyene i Barolo-appellasjonen. Vakkert område og "must" sted å besøke om reisen går til Piemonte.

I 2007 begynte han som vinmaker hos ikonet Roberto Voerzio i La Morra, der han fortsatt har ansvaret. Det at han har fått lære av mesteren selv, gjorde ham i stand til å utvikle sin egen vin og i 2009 kjøpte han Santa Lucia, en rundt 90 år gammel gammel vinmark i et område som var veldig godt egnet for dyrking av Barbera.


Produsenten er å få tak i på det norske markedet med flere kvalitets viner.
Og mens vi er i Piemonte. Hørt om den musserende vinen Alta Langa DOCG?

Det var de første Italienske musserende vinene lagd etter den tradisjonelle metoden, på midten av 1800 tallet. De er alltid laget med druene Pinot Noir og Chardonnay. Enten er de laget med 100% med en av disse druene, eller så er de blandet.

Den finnes i rose, hvit eller Pas dose og modnes på minst 30 måneder på bunnfall.

Disse musserende produseres etter strenge produksjons bestemmelser og er alltid en årgangsvin. Det vil si at innhøstnings året alltid er angitt på etiketten.


Millesimato Contratto 2018 med 80% Pinot Nero og 20% Chardonnay, passet mine ganer perfekt! Den vil helt klart kunne drikkes til flere av julens smaker. Vi hadde den til Sushi og her gikk vinen utmerket sammen med maten.

Nydelig også som en aperitiff.


Aroma av gule frukter og noe røde bær. skall fra sitron og appelsin, mynte og litt kjeks.

Dette er en musserende med middels fylde. Den har godt bunnfallspreg, med en fin tørrhet, god syre og sitter lenge i munnen.


Sukker under 3 gr og syre 6,4 gr. Prisen ligger på 329,-


Modning: 1. gjæring i temperaturstyrte rustfrie ståltanker, 9 md modning. 2. gjæring i flaske deretter 48 md på bunnfall.
En deilig aften med to gode Piemonte kjøp!188 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page