top of page

Malaga- vårlig avbrekk fra vinteren en weekend i januar!

Oppdatert: 10. feb. 2023


Folk er på ski bortover og nedover hele vinteren, elsker snø og koser seg på sine flotte hytter på fjellet og i skogen. Jeg har ikke hytta eller liker ski og snø, så jeg velger meg gjerne en utenlandstur eller ti i løpet av vinterhalvåret. Det finnes fortsatt noen rimelige turer å få til, det krever bare litt tid og interesse til å finne det perfekte stedet. Håper jeg kan friste med et lite reisebrev fra byen Malaga.


Med værmelding som sa opp imot 25 minus en helg i januar, var det bare å sette i gang med å finne reisemål. Til Spania`s kyst var det mulig å dra og valget falt på Malaga!

Malaga hadde billettene og opp imot 20 varmegrader. Rask google søk og stedet hørtes ut som perfekt for en vinterweekend trip. Med tapasbarer, havet, teater, gallerier, fine hoteller, en sjarmerende gamleby og shopping var det ikke noe som manglet.

Malaga er Spanias sjette største by, kan ha 300 soldager i året og har en stolt matkultur.

Byen omtales ofte som lille Barcelona. Et innholdsrikt og allsidig reisemål.
Noen dager senere og fire timer"s flytur, landet vi i vår varmen på Malaga. For en følelse!


Sikkert greit å ta tog inn til byen, men vi valgte taxi som gikk direkte utenfor terminalen. Her skulle det ikke kastes bort noe tid. Dessuten var det da snart lunsj!


Valget på hotell falt denne gangen på et fire stjerners hotell, forholdsvis nyåpnet og nederst i den mest kjente shopping gaten, Calle Marques de Larios. Heller ikke langt fra havneområdet. Jeg meldte meg inn som medlem og da er det mulig å få oppgradert rom om det er ledig. Vi hadde et superier rom, gjennomført lekkert. Nydelig frokostrom på toppen med et veldig godt utvalg.

Det er en restaurant på hotellet som også ligger på toppen av bygget. Og en herlig takterrasse som serverer godt drikke med byens beste utsikt fra en takterrasse!

Vi var innom byens mange takterrasser, men kom stadig tilbake hit hvor service og atmosfære var utmerket.Slottet Gibralfaro ligger på en bakketopp i utkanten av Malagas historiske distrikt. Det var fine gangveier på begge sider av borgen på vei opp til slottet.De store restaurantopplevelsene hadde vi ikke, men det er enormt mange tapasbarer i hele gamlebyen og noen Michelin restauranter finnes. Fikk dessverre ikke bord, de mest populære må bestilles i god tid. Vi fikk en favoritt tapas bar som ga oss noen veldig bra mat opplevelser og følelsen av en tapas bar som har vært slik i evigheter.


Bar Malaga!


På søndagen var vi klare for en gåtur utover promenaden og gikk ca 5 km til landsbyen Playa Pedregalejo.


Her fantes det enormt mange spise og drikkesteder og landsbyen hadde masse idyll med sine lave hus og lå helt nede ved havet.

Lunsjen ble fortært på stedet http://www.espigones.com/

Det anbefales å bestille bord. Populært sted med god service, smakfulle fiskeretter og noen gode viner både på glass og flaske.

Reis en tur til Malaga, den byen vil ikke skuffe deg!

231 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page