top of page

Nebbiolo fra Valtellina!
Det vakre vinområde Valtellina ligge høyt oppe i de italienske Alpene. En nydelig alpedal 100 km nord for Milano.

Her lages vinene Rosso di Valtellina og Sforzato. Sforzato er en vin laget der druene tørkes før de presses, slik som en Amarone vin. Liker du Amarone, bør du teste denne type vin.

Jeg møtte flere produsenter som var her i Norge for en stund siden. Noen hadde importører, andre ikke. Det var mange spennende og gode viner lagd på Nebbiolo druen fra Valtellina, et område det skal testes ut mer viner fra.

En av produsentene Nino Negri som er en av de mest kjente og største vin produsenter i området, er representert med flere viner på polet.Vinen Nino Negri Grumello Valtellina Superiore 2019, er smakt til en pastarett med trøffel og vinen gikk utmerket til retten. Tror også at denne vil passe til lam, grillmat, pizza og storvilt. En flott matvin, men kan også drikkes alene.


Lukt av modne røde bær, tørkede blomster, krydder, litt fat og urte toner,


Vinen er fyldig, har smak av røde bær, krydder, urt og noe fat.

En elegant vin, med god tørrhet, lang lengde og med en fin balanse i avslutningen.


Superiore 2019 har vært to år på franske og slovenske eikefat.

Om du er ute etter en vin å lagre, kan denne fint ligge i 6-7 år
Om du er nysgjerrig på området Valtellina som ligger i Lombardia, er det bare å søke på vinmonopolet og utvalget vil dukke opp. Bestill så vinene du vil prøve og de kommer på ditt nærmeste polutsalg om noen dager.

Er du importør møtte jeg en produsent som jeg mener er meget god og som ønsker å komme inn på markedet i Norge. ta da bare kontakt med meg.


Viner fra Valtellina med Nebbiolo drue er verdt å teste ut!

371 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page