top of page

Strålende hvit Burgundkjøp!

Oppdatert: 24. jan.
I et tidligere innlegg kan du lese om et veldig godt rødvins kjøp fra denne produsenten, Domaine Mia. Domaine Mia Mercurey Les Caudroyes 2019. Rødvinen vil du finne i en del butikker, eller den kan bestilles via linken til vinmonopolet.

Vi har ofte vært på sykkelturer i området Bourgogne, et område som er et flott sted å reise på vintur til og som er perfekt lagt opp for rolige sykkelturer igjennom vinmarkene. Ofte gjøres gode vinkjøp fra mindre kjente landsbyer, som Mercurey og Rully. som disse to vinene kommer fra.


Vinene fra Domaine Mia er sertifisert økologisk og gården har høyt fokus på å jobbe biodynamisk. Jeg tror flere og flere ønsker å gjøre sin produksjon så rene som mulig, jeg hører stadig om produsenter som har denne visjonen, å jobbe i takt med naturen.


Her kan du lese mer om produsenten:


Noen smaksnotater på hvitvinen Les Plantenays 2020 med 100% Chardonnay:I nesen kjennes ristede nøtter, hvite blomster og sitrus.

Bruk store glass og rull vinen for å få frem den tiltalende og delikate duften.

En harmonisk vin med delikat mineralitet, fin friskhet og med en lang lengde.


Les Plantenays Rully er modnet på fat i 12 mnd og har under 3 gr sukker.


Perfekt mat til vinen vil være kamskjell og en modnet Comte. Prøv kreps, hummer eller kylling.


Hvitvinen Dom Mia Rully Les Planteays 2020 koster 399, drikkes fint nå og er en vin som godt kan lagres.


Linken til vinmonopolets side for hvitvinen.Bli kjent med kvalitets gården Domaine Mia, les om deres gode visjoner og ta helt klart turen innom gården om vinreisen går til Burgund.


179 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page