En hvit Burgunder som er verdt sin pris.

Oppdatert: 14. sep.Bouchard Saint-Aubin 2018

Prisen er 399,-

Syre 6,3gr - Sukker 1,7gr - Alkohol 13,0%

100% Chardonnay


Avstandene mellom vinlandsbyene i Bourgogne er ikke store.

Jeg har hatt den glede av å sykle i området Bourgogne mange ganger og det er en sann fornøyelse. Anbefales på det sterkeste. Sykkelstiene går midt i vinmarkene og det er lett å stoppe ved produsenter for en smak. Det er allikevel best å avtale et besøk på forhånd. De største produsentene har som regel drop inn for smaking og salg av sine viner.


Mellom kommunene Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet i Bourgogne, ligger Saint Aubin. Her kan man finne gode hvitviner til en grei pris i forhold til de øvrige kvalitets kommunene. De drikker godt unge, men de beste vinmarkene kan også ha lagrings potensiale. Denne flasken kan fint lagres 4-5 år.Kveldens matrett var reker med grønt eple, agurk, litt ingefær og avocado. Rørt sammen med litt creme fraiche. Toppet med ørretkaviar. Vinen traff godt smakene i retten, en god kombinasjon. Alle fire i selskapet denne kvelden var også enige om at den var god å nyte uten mat.


Fargen er gyllen gulgrønn. Etter god lufting hadde den mineraler i duften, gule og grønne epler, noe honning og nøtter, hint av eik og petroleum. Duften var behagelig og tiltalende.


Smak: Fyldig, mye smak, litt frisk og med fint syrepreg. Lett preg av honning, mandel, fersken og eple. Mineralsk stil, integrert eik. Fint balansert og den sitter godt i munnen med en lang ettersmak.

Ha gjerne vinen på en karaffel en liten stund og benytt noe større glass for å gi den litt luft.


Planlegg en middag med en super Saint- Aubin og bestill den på vinmonopolets side eller app. Da kan du bare plukke den opp på ditt nærmeste polutsalg du har bestilt den til.


https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Bouchard-Saint-Aubin-2019/p/12439101

141 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle