top of page

Perfekt til lammepizza med hvit saus!

Oppdatert: 14. sep. 2022


Jeg bytter ofte ut den røde tomatsausen når jeg lager pizza, med en hvit saus som jeg lager på Creme fraiche. Både fordi jeg ikke er noe glad i tomatsaus, men også fordi vinutvalget gjerne blir større og lettere.

Jeg velger gjerne viltskav eller lammeskav med mye deilig sopp fra skogen, flere urter, hvitløk, hvite forskjellige oster og rucolla på toppen.Villa Antinori 2018 kommer fra Toscana og her er råstoffet 55 % Sangiovese 25% cabernet sauvignon, Merlot 15% og 5 % syrah.

Dette er en ung vin, derfor brukte jeg mine største glass for å gi den litt luft. Etter noe tid og rulling i glasset, kom luktene og smakene godt frem. Kan fint lufte den litt i en karaffel også.

I Nesen er den intens og kompleks. Mørke bær som moreller, blåbær og litt solbær. Ristet hasselnøtt, litt lakris, mørk sjokolade og hint av vanilje/fat.

I munnen kjennes de samme mørke bærene, litt krydder, noe nøtter og mørk sjokolade, perfekt balansert med fine tanniner og med en fyldig, fast og lang ettersmak.

Deilig vin til harde gule oster.

Pris 205,-


Villa Antinori 2018 | Italia | Land | Vinmonopolet

Vinen får du tak i på flere polutsalg, men alle viner kan bestilles.

67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page