top of page

Perfekt sommervin og andre viner fra en meget god produsent!

Oppdatert: 29. apr.


Om sommeren liker vi å nyte et glass Riesling i sola. Denne drua som er en av verdens mest edle drue, ofte med toner av hvite blomster, pasjonsfrukt, sitronskall og grønt eple. Kan også ha dufter av petroleum og honning i modne utgaver.

Flere av Rieslings kjennetegn kjennes i min anbefaling denne gang som blomster, sitrus og eple. Her er også innslag av noe svale urter og mineralitet.

Vinen er ung og saftig, frisk og godt balansert.


Riesling Classic 2020 til 152,90, passer til det meste av sommerens mat. Den går også utmerket til noe sterkere retter, siden sukker er 11,4 gr og Syre 6,4 gr.


Domdechant Werner er en vinprodusent fra Rheingau i Tyskland som lager etter min smak lager flere gode kvalitetsviner.

Gården er medlem i VDP og ligger i Hochheim i Rheingau-regionen. Her består jordsmonnet av leirjord med kalkholdig blåskjell sedimenter og vinstokkene er 40-60 år gamle.Flasken er i de fleste hyller nå og denne uken er det bare å løpe og kjøpe sommerens gode kjøp på en Riesling vin!Gode kjøp på Riesling viner av meget høy kvalitet!


Jeg møtte Catharina Mauritz, 8 generasjonen fra vinprodusenten Domdechant Werner i Norge under en winemakers dinner nå i høst. Et fantastisk møte med en ydmyk og sympatisk vinmaker, som introduserte sine viner, fortalte om de flotte vinmarkene og lagrings potensiale hun mente sine viner har.  


Gården er klassifisert som VDP. Grosse Lage og ligger i Hochheim i Rheingau-regionen. Her består jordsmonnet av leirjord med kalkholdig blåskjell sedimenter og vinstokkene er 40-60 år gamle.


Første vinen har en meget bra pris til kvaliteten! Den er godt konsentrert, har mineralitet med preg av sitrus, eple og gul frukt. litt frisk og har en godt over middels lengde.

Prisen er 259,90
Det beste tipset er fra en av gårdens beste vinmarker. En elegant og kompleks vin.

Smak og aroma av modne epler, mandel, fersken og lime. Noe fasthet. Godt mineralpreg og en lang lengde.

For denne må du gi 342,70


Kost på deg noen kroner ekstra og ta en litt lagret fra samme vinmark som forrige anbefaling. Allikevel koster den ikke mer enn 399,90Til dessert eller bare å nyte istedenfor desserten vil jeg få anbefale denne.

Så utrolig godt balansert i smakene og mellom syre og sukker! Prisen er 290,90.

Her kan du sette på korken og den holder seg godt i noen dager.Jeg innrømmer gjerne at Riesling ikke er min favoritt drue, men med disse gode vinene fikk jeg en annerledes og god opplevelse av druen. Her er det bare å gå direkte inn på linkene for å bestille.


Om du ønsker å lese mer om produsenten, vinene deres og vinmarkene, legger jeg ved hjemmesiden her:

156 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page