top of page

Nydelig Riesling fra Østerrike til 249,90!

Broll Riesling Kremstal DAC Reserve 2020, er et samarbeid mellom den norske skribenten Jørn G Broll og vinprodusenten Petra Unger fra Kremstal i Østerike. Jørn gjør blenden selv, mens modningsprosessen gjøres i samarbeid med Petra.

Årgangen 2020 var en syredreven årgang og i denne er det brukt 69% Riesling fra vinmarken Gaisberg og 31% Riesling fra vinmarken Hinters Kirchl.


Vinmarken Gaisberg hvor vinrankene ble plantet i 1964, vokser i bratte gamle steinterasser. Jordsmonnet består av et tynt lag med forvitret krystallinske bergarter i en varm og veldig mager jord over et lag glimmer.


Vinmarken Kirchl ligger i en bratt, sørvendt og steinet åsside rett over Donauelven. Jordsmonnet her består primært av bergarter dominert av gneis, men også amfibolit og schist.Prisen på flasken er 249,90 og med en syre på 7,7 gram og sukker på 3 gr pr liter, finner jeg denne vinen fin i sin balanse med aroma av grønt gress, gule frukter og sitrus.

En tiltalende og fyldig duft.

Vinen har en god konsentrasjon, med en god tyngde i frukten og flott friskhet.

Fine smaker av grønt eple, gule frukter, mandel og med en lang lengde.

Ha den gjerne i en karaffel en time eller to, eller velg litt større glass.Broll Riesling drikkes fint til lyst kjøtt, pai, salater, skalldyr, fisk og veldig god til bare å nyte et glass uten mat.


Denne drikkes fint nå og lagres med fordel fint i noen år. En fin vin for kjelleren eller vinskapet.


Anbefaler å prøve en Riesling fra Østerrike og sjekk gjerne ut flere viner fra produsenten Petra Unger, du finner mange av hennes viner på polet.
168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page