top of page

Lyst på rød kvalitets Bourgogne til en god pris? Prøv Domaine Mia fra landsbyen Mercurey!

Oppdatert: 24. jan.Domaine Mia Mercurey Les Caudroyes 2019


Flere ganger har vi vært i Bourgogne, syklet igjennom mange kjente og dyre vinlandsbyer på Grand Cru vinruten. Et sted som bare må oppleves om en vintur står på ønskelisten.

Det er flott lagt opp for syklister med godt med skilting og sykkelstier igjennom drue rankene og landsbyer. Fantastisk område å oppleve fra sykkelsete!

På våre siste turer i området, bestemte vi oss for å prøve ut viner fra mindre kjente landsbyer enn igjennom denne Cru ruten, slik som Mercurey .

I Mercurey produseres det utmerkede viner til en god pris.


Min anbefaling i dag er å få tak i flere butikker, men om den ikke er på ditt nærmeste polutsalg, anbefaler jeg å bestille dette gode kjøpet for å bli kjent med en elegant vin fra Mercurey.


Lett aroma av moreller og plomme. Luktene følges på av eukalyptus, hint av blomster, lett røkthet, jordsmonn og noe krydder. Delikat, behagelig og tiltalende dufter.


Fruktig og saftig vin med lette smaker av røde bær, plomme og grønne urter. Fantastisk balanse i vinen av alle smaker, tanninene kjennes men de er også litt avrundede, fint sødme preg. Vinen har en lang lengde og myk avslutning.Vinen er med 100% håndplukkede Pint Noir, har under 3 gr sukker, er økologisk og modnet på franske eikefat i 12 mnd.


Les mer om vingården her:Ta med deg en flaske i dag av denne delikate vinen som drikkes godt alene.

Prøv den til andebryst, entrecote, lam, fugl, småvilt og oster uten blå mugg. Gjerne en smeltet ost.


Kos deg med en strukturert vin fra Mercury i Bourgogne til 365 kroner!
648 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page