top of page

Lunsj på Gartneriet, Bygdø Kongsgård


Om du er ledig i helgen for lunsj, anbefaler jeg en tur ut til dette rolige stedet på Bygdø med varm atmosfære og deilig mat. Ta toget til Skøyen og gå turen ut, eller parker rett ved gartneriet. Hele området er fint å rusle rundt i, med dyr på jordene og andre severdigheter.

Her på Gartneriet er all mat og drikke økologisk, menyen liten og byttes ofte. Slik at de får delt mer smaker. Chefen har full kontroll på kvaliteten, noe jeg veit han liker og ønsker etter å han sett og hørt han på kjøkkenet.

Jeg hadde mitt første besøk med min datter og uken etter med min mann. Da var det nye tre retter på menyen og jeg har nå testet 6 forskjellige småretter. For det er det du får her, små smaksrike 100% ureist mat.


Ressursene kommer fra gården som er tilknyttet gartneriet, enten det er lam, sau, storfe eller gris. Det er fire kjøkkenhager med grønnsaker, som også det er mulig å rusle rundt i. Et ysteri finns også på Kongsgården.

Bygdø kongsgård er Debiomerket og serveringen har gullmerket.


Det er en fin uteplass her, men jeg elsket å sitte inne i gartneriet. Der sitter du imellom tomatplanter og druer, på større bord eller det finnes noen usjenerte tomannsbord.

En herlig atmosfære på Bygdø som jeg ofte bare finner i en park i Frankrike.


Maten har rene smaker og ser innbydende ut. Selvfølgelig lagd fra bunn av. Noen retter med bare grønnsaker, andre med kjøtt. De pølsene altså!


Her er det viner på glass og en av mine favoritt viner Le Naturel passet utmerket til rettene begge ganger jeg besøkte dette landlige stedet, så nær Oslo.

Stedet ønsker å satse på forskjellige event utover vinteren, gleder meg til å se hva som vil skje på dette idylliske Gartneriet som bør ha et stort potensial.


Ta turen ut i helgen, de har kun åpent lørdag og Søndag 1130 til 1630.474 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page