top of page

Kvalitets kjøp fra Hellas til en god pris!

Oppdatert: 26. jan.

Kir-Yianni Naoussa Xinomavro Cuvee Villages 2020.

Pris: 214,90


Nordvest i fastlands Hellas holder produsenten Kir Yanni til. Fra dette område og med denne flasken, kan vi kjenne stilen som kan minne litt om en Nebbiolo fra Piemote. Stilen som også samtidig har noe Pinot aktig over seg. Enig i det, men for mine ganer heller denne noe mer mot en Pinot stil, og er litt mer myk for meg enn en Nebbiolo fra Piemonte.


Landsbyene i Hellas er full av luktene estragon, barnål og eukalyptus. Gode dufter jeg kjenner igjen i Kir- Yanni Naoussa Xinomavro, sammen med nyansert aroma av røde bær, skog og noe fat.


Vinen har en saftig, fruktig stil med smaker av røde bær, urter og anis.

En bløt stil, gode balanserte smaker og med en lang bløt lengde.


Produsenten jobber etter økologiske prinsipper og har fokus på å få frem det ypperste potensiale i den greske hoveddruen i område, Xinomavro.

Vinmarkene til Kir -Yianni ligger i Naoussa og Amyndeon som er nordvest i distriktet Makedonia i Hellas.


 214,90 for en utrolig leskende, allround matvin fra Hellas. Et veldig godt kjøp til prisen!


Produsenten har også en hvitvin på polet i Norge som jeg fikk testet på en vinmesse, og denne kan jeg trygt anbefale til mat som kalkun, kylling, grønnsaksalat, fisk og skalldyr. Sesongen for skalldyr er nå januar og det er nå mye godt å få tak i til denne hvitvinen med druen Assyrtiko .


Link til polets side for bestilling av hvitvinen:Viner fra Helles begynner å komme å bli mer og mer populært her på det norske markedet og kvaliteten har økt meget de siste årene.


Retter av storfe, lam, pasta, pizza, kyllingsalat er noe av det som passer fint til denne vinen fra Hellas. Nyter veldig godt et glass uten mat og til denne er det bare å prøve det du skulle ønske. Tror det er en meget bra allroundvin.


Finnes i noen få butikker, sjekk ut om det er en nær deg og om ikke er det lett å bestille via linken her til vinmonopolet:

Produsentens hjemmeside:

77 visninger0 kommentarer
bottom of page