top of page

Hvitvin fra Umbria.

Oppdatert: 14. sep. 2022

Et godt hvitvins kjøp fra Umbria, Italia!

Bramito Della Sala 2019 100% Chardonnay. Koster 225,-


Flasken finnes i hyllene i noen butikker. Om du ikke finner den i nærheten av deg, kan den bare bestilles. Dette er en veldig anvendelig vin og etter min mening et godt kjøp for denne gode kvaliteten.


Slottet Castello Della Sala som sies å være et av de vakreste slottene i Italia, ligger på en høyde i Umbria, halvveis mellom Roma og Firenze. Det ble bygget i 1350 og er omgitt av vakre, frodige vinmarker. Antinori kjøpte eiendommen i 1940. Rundt slottet som ligger 534 m.o.h , består jordsmonnet av hovedsakelig sedimentert grus, leire og stein. Her finnes også fossil skjell.

Vinmarkene på 160 ha er beplantet og består av de lokale druene Pricanico og Trebbiano, samt chardonnay, sauvignon Blanc og noe Pinot Noir


Vinen har en strågul farge. Aroma av eksotiske frukter uten at de dominerer. Lett sitruspreg, mineraler, mynte, valnøtt og eik. Delikat og elegant duft.

Vinen føles bløt i munnen med en glatt struktur og fine toner av gule eksotiske frukter og noe lime. Fint sødmepreg, men allikevel med et noe friskhet. Mineralsk, urter og nøtter. Den sitter lenge i munnen og med en flott balanse i avslutningen.


Della Sala passet 100% til hvitløksmarinerte scampi uten noe chili eller andre sterke krydder. Brukte bare koriander og spisskum . Prøv den gjerne til kylling, hvit fisk, ost eller bare nyt et glass alene uten mat.Bramìto della Sala 2019 | Italia | Land | Vinmonopolet


314 visninger0 kommentarer
bottom of page