top of page

Høy kvalitet på en musserende fra Italia til 219,90,-

Oppdatert: 18. feb. 2022

Skal du ha en musserende i kveld? Her har du et tips som finnes i hyllen på ditt nærmeste polutsalg. Passer både alene og til mange forskjellige matretter.

Ferrari Trento Brut er et veldig godt kjøp!

Ferrari grunnleggeren Giulio Ferrari plantet i 1902 chardonnay druer i fjellandskapet i Trentino. Målet var å lage god musserende vin på samme metode som i champagne, med den samme kvaliteten. I dette området er det store temperatursvingninger mellom dag og natt og klimaet er kjølig. Dette gir en lang vekstsesongen, slik som i området champagne. Dette er helt essensielt om man skal lage musserende av høy kvalitet, noe jeg virkelig fikk følelsen av med Ferrari- Italias ledestjerne innen musserende vin. Giulio solgte i 1952 sitt vinhus til Bruno Lunelli og i dag er det fortsatt en familiebedrift og drives av tredje generasjon.

Ferrari Brut er en blanc de blancs, altså laget 100% på Chardonnay druen og modnet på bunnfallet i 2 år. Sukkerinnholdet er på 5, 9 gr og syren på 6, 3 gr.

En elegant vin med flott friskhet og fin fruktsødme. En ren og klar duft av sitrus, hvit blomst, hint av gjærbakst , mynte, sitronmelisse, grønt eple og nøtter. Fin mousse i munnen med preg av lime, grønt eple, hint av appelsin, mynte, mandel og kalkmineralske toner. Harmonisk, velbalansert , med en lang smak og lett forfriskende finish.

Alle Ferrari sine vinmarker er økologisk sertifisert.

Perfekt som aperitiff , samtidig som den gir enormt mange muligheter med mattilbehøret.

Vi testet oss igjennom oliven, parma skinke, potetgull, tapenade og italienske pølser. Vi har også prøvd boblene til salma med sterk wasabi og her passet den utmerket! Champagne passer til det meste , noe jeg er sikker på at Ferrari også gjør.

Ferrari Brut er tilgjengelig i mange butikker i landet og den kan også bestilles.

En delikat italiensk musserende med godt champagne preg, men til halve prisen. Dette er et knall kjøp du bare bør ha tilgjengelig!

Og bare for ordensskyld. Ferrari har ingenting med bilmerke å gjøre, det er et veldig vanlig navn i Italia.


https://www.vinmonopolet.no/Land/Italia/Ferrari-Trento-Brut/p/4561601

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page