top of page

Gode kjøp på Riesling viner av meget høy kvalitet!

Oppdatert: 14. feb. 2023

Jeg møtte Catharina Mauritz, 8 generasjonen fra vinprodusenten Domdechant Werner i Norge under en winemakers dinner nå i høst. Et fantastisk møte med en ydmyk og sympatisk vinmaker, som introduserte sine viner, fortalte om de flotte vinmarkene og lagrings potensiale hun mente sine viner har. Min opplevelse av Domdechant Werner sine viner var veldig positivt og alle de forskjellige falt godt i smak hos meg og andre gjester denne kvelden med nydelig mat servert på https://spiseriet-ogk.no/


Gården er klassifisert som VDP. Grosse Lage og ligger i Hochheim i Rheingau-regionen. Her består jordsmonnet av leirjord med kalkholdig blåskjell sedimenter og vinstokkene er 40-60 år gamle.


Den klassiske Riesling vinen som går til skalldyr, fisk og lyst kjøtt koster 152,90

Lukt og smak av sitrus, grønt eple, urter og noe mineralitet i ettersmaken.


Den neste har en veldig bra pris til kvaliteten! Den er godt konsentrert, har mineralitet med preg av sitrus, eple og gul frukt. litt frisk og har en godt over middels lengde.

Prisen er 259,90Disse to neste passer utmerket til ribbe og pinnekjøtt!

Denne er fra en av gårdens beste vinmarker. En elegant og kompleks vin.

Smak og aroma av modne epler, mandel, fersken og lime. Noe fasthet. Godt mineralpreg og en lang lengde.

For denne må du gi 342,70


Kost på deg noen kroner ekstra og ta en litt lagret fra samme vinmark som forrige anbefaling. Allikevel koster den ikke mer enn 399,90Til dessert eller bare å nyte istedenfor desserten vil jeg få anbefale denne.

Så utrolig godt balansert i smakene og mellom syre og sukker! Prisen er 290,90.

Her kan du sette på korken og den holder seg godt i noen dager.


Jeg innrømmer gjerne at Riesling ikke er min favoritt drue, men med disse gode vinene fikk jeg en annerledes og god opplevelse av druen. Her er det bare å gå direkte inn på linkene for å bestille og hvorfor ikke koste på deg en 2016 årgang til årets julemat eller gi bort i gave?


Om du ønsker å lese mer om produsenten, vinene deres og vinmarkene, legger jeg ved hjemmesiden her:153 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page