top of page

Fruktig, bløt og lettdrikkelig Cabernet Sauvignon, en Malbec fra samme produsent, Uko og en Pet Nat tilgjengelig i mange butikker! Alt fra Argentina!


Jeg fikk en invitasjon til den Argentinske Ambassaden, som samarbeidet med en importør med kun Argentinske viner på markedet her i Norge. Flere viner jeg smakte denne dagen på Ambassaden, kan jeg gjerne få prøvd fremover til mat. Mye godt fra importøren Dugo Wines AS.


Importøren ønsker å ha viner i sitt sortiment, som har greie priser og med god kvalitet. Det følte jeg flere av deres viner hadde. For meg er priser under 400 en grei pris, men gjør jo ikke noe at de koster rundt 200,-!

Kjøpte meg en flaske av denne med Cabernet Sauvignon, og prøvde den ut sammen med pasta rørt inn med hvitløk, sitronskall, olivenolje og litt urt. Sprøstekt bacon på toppen! Dette ble et veldig godt måltid. Her var vinen utmerket til retten.


Produsenten Uko Wines var importørens første produsent som de startet med. Produsenten representerer det klassisk Argentinske av deres portofølje. Navnet Uko er en hyllest til Uko dalen, hvor alle Uko Wines sine viner kommer fra.


Uko Cabernet Sauvignon

Uko Cabernet sauvignon er lett, frisk, ren, og noe bløt rødvin. Medium lengde med fine toner av urt, røde bær og anis.

Så deilig lettdrikkelig vin med myke tanniner, fin balanse og med en leskende utgang.


Fin rødvin å ha liggende om det bare skal være et glass, vin til kylling, kalkun, gule oster, salater eller som vi hadde, en rett av pasta og bacon.


Her er et vintips som koster 200,- og er helt klart en rødvin det er flere som vil like. Lettdrikkelig og anvendelig.
Uko Select Malbec

Samme produsent har en vin med Malbec drue, som koster 250 og er i noen hyller. Flasken har jeg ikke fått prøvd ut til mat, men en liten smak av den gjør at jeg vil anbefale flasken i dette lille innlegget om vintips fra Argentina.

Uko Select Malbec Reserva 2019 har vært lagret 12 måneder på franske eikefat og 3 mnd på flaske. En rik, konsentrert rødvin med fint tannin preg og en lang lengde.
Pet Nat

Pet Nat drakk jeg kun en liten sipp av etter all annen smaking. Jeg tenkte umiddelbart, at her er en Pet Nat som er en av de som går inn i rekken av gode Pet Nat viner. Skrevet litt om produksjonsmåten en Pet Nat lages på i et tidligere innlegg.Den her drikkes gjerne som en aperitiff og koster 255,- Server også da gjerne noe skinke, oliven, nøtter og annet snacks til.139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page