top of page

Et kupp fra Montalcino!

Oppdatert: 14. sep. 2022
Siena, en vakker liten by som ligger på Unescos verdensarvliste ligger 40 km fra den gamle vinlandsbyen Montalcino. Montalcino er en middelalderby og ligger vakkert til på en bakketopp i provincen Siena i Toscana, midt i Italia. Denne vakre landsbyen er et ypperlig reisemål om du vil ha utmerket mat og vinopplevelser. Brunello di Montalcino som er en av Toscana og Italias mest berømte og anerkjente rødviner kommer herfra. I tillegg lages Rosso di Montalcino, enn lettere utgave som er ment for tidligere konsum.

Helt tilbake til tidlig på 1800 tallet har vinbøndene eksperimentert med druedyrking og kvaliteten tok seg kraftig opp fra 1860 tallet og utover. I dette vakre området finnes det mange gode småskala vindyrkere som legger stor vekt på kvalitet og 94 av disse er medlemmer av kooperativet Cantina di Montalcino. Disse vindyrkerene er spredt over de fire områdene i Montalcino som alle har hvert sitt mikroklima og jordsmonn.

Kooperativet produser 3 viner, en Rosso DOC, en Brunello og en Brunello Riserva DOCG.Aroma og farge: Middels dyp rød farge med noe kirsebær preg og røde frukter. Delikat aroma med noe krydder i avslutning.


Smak: Fruktig, bløt med moderat tanninstruktur. Lett preg av røde bær.

Godt balansert mellom de forskjellige smakene. Denne sitter lenge i munnen og har en noe kjølig avslutning med lett krydderpreg.


Denne anvendelige vinen med 100% Sangiovese er en vin som er veldig mat vennligvin som fint passer til Pasta, Pizza, sopprisotto, kalv, svin, lett grillmat, pølser, gule oster, snacks og oliven.Om du bestiller den i dag på app eller vinmonopolets hjemmeside, kan du om noen dager plukke den opp i din nærmeste butikk.


https://www.vinmonopolet.no/Land/Italia/Cant-di-Montalcino-Rosso-di-Montalcino-2020/p/12858501


76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page