top of page

Et besøk på Kimerud gård i Lier som produserer flere typer Gin, Aquavit og snart kommer en Whiskey!

Oppdatert: 29. jun. 2021


For en stund siden skulle vi finne oss en god gin, gjerne norsk og litt utenom en vanlig type gin. Vi startet med å google forskjellige tester og smaksnotater. Flere tester dukker opp og deriblant en Wild Grade Gin fra Kimerud går i Lier, som kom godt ut.

Her driver Ståle Johnsen, som begynte å destillere Gin i 2014 , og som senere har mottatt flere internasjonale utmerkelser. Videre har det blitt produksjon av både bringebærlikør og Aquavit. Snart kommer han også med en Whiskey .

Gården som ligger idyllisk til i Lier kjøpte Ståle i 2013. Han har et stort område med bringebær og dyrker sine egne urter på gården. Akkurat nå holder han på å fikse og utbedre sin urtehage. Han kalte hagen sin "den Engelske lille hage" og der kunne jeg fint ha satt med ned å hatt en ny prøvesmaking igjen på alle disse flotte gin utgavene som han produserer. Og gjerne et glass av den gode bringebærlikøren!

Kimerud produserte sin første Gin i 2015, Kimerud Wild Grade Gin. Før det holdt han på med urtebrennevin i mange år. En viktig ingrediens i denne er rosenrot, som det også brukes mye av Kimerud Gin. Denne urten er i disse to mer dominant, enn i de fire andre.

"Mye smaker det samme i ginverden", sier Ståle, som ville gå en noe annen vei. Han ønsket å finne en urt som henter smaken sin fra det norske landskapet. Det ble rosenrot som vokser vilt i det kalde klimaet i nord Norge. Rosenrot kan ikke dyrkes på gården, slik som alle de andre urtene han bruker. Den gror helt inntil havet i nord og henter mye av smaken fra det ville klimaet som herjer her. Der får den en helt spesiell smak med den kalde temperaturen og lys 24 timer i døgnet, som den ikke ville fått lengre sør.

Ellers brukes det enormt mange forskjellige urter i de forskjellige flaskene.

Det er bare å lese seg opp på hjemmesiden til gården. Min opplevelse av de jeg smakte er at alle hadde sin egen gode karakter og særegenhet.


Akevivitten som heter Håvaldsen er Norges og mest sannsynlig også verdens første

Triple Cask Aquavit. Den er laget på eksklusive Sherry, Madeira og Franske eikefat.På vinmonopolet får du 6 forskjellige gin fra Kimerud, to typer aquavit, en aquavit likør, en bringebærlikør og en peppergin likør.


Her er linker til likørene:
Her er linker til alle typer Gin:564 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page