top of page

En innholdsrik uke i Frankrike!

Det er ikke mer enn 200 mil ned til Bourgogne og det kjøres kjapt på to dager!

I alle fall i vår røde Peugeot 508, innkjøpt for anledningen som skulle ha vært rundt vår 30 års bryllupsdag 1 juni. Kroppene våre var ikke i nærheten av å kjenne stivhet, ikke engang etter å ha tatt hjemturen fra vindistriktet Pfalz i et strekk, bare 170 mil unna vårt hjem!


Vår ukes tur i september som i år var booket både til Nice og Sicilia, endte altså opp med en ukes biltur til Frankrike. Med strenge munnbindrestriksjoner både inne og ute i Nice og Sicilia, gjorde det lett å avlyse begge turene og dra ned til våre venner i Bourgogne som eier et av de vakreste steder vi har vært. Domaine de Rymska. I dette område kunne vi bare vise coronapass og gå uten munnbind på restauranter. På Rymska skulle vi ha hatt lunsj på vår 30 års bryllupsdag, men å feire dagen noen uker senere fungerte også supert, med nydelig lunsj og mye god vin!

Våkne og med den deilige følelsen av å skulle reise igjen, startet vi vår tur kl.0530 på morgenen. Med en overnatting i Tyskland, kjapp tur innom Mosel, rock fra Focal høyttalerne og fortsatt god stemning i bilen, ankom vi byen Beaune utpå ettermiddagen. Hotellet vi bodde på er ikke noe spesielt å nevne her, det var nemlig ikke helt lett å finne det mest sjarmerende stedet sånn på sparket en uke før turen.

I Mosel besøkte vi en produsent som ikke har sine viner i Norge og som hadde gjennomgående god kvalitet på sine viner. De lager også et godt opplegg om du skulle ønske å ha en lunsj ute i vinmarkene.Byen Beaune har helt klart sin sjarm og her finnes koselige kafeer for croissant og kaffe, stort marked på lørdag og flotte bygninger. Byen har mange gode restauranter å by på. Bestill bord, det er et "must" på de beste stedene.

Vi havnet ofte inne på denne øl og vinbaren The Publican Pub - Bar a Vins

hvor utvalget av vin var helt greit, mye godt øl og en del småretter.


Et flott besøk hos vinprodusenten https://www.jeanclaudeboisset.com/fr/

ble det også tid til, hvor smakingene foregikk rett fra fat. Fra denne gode produsenten finnes flere viner å få tak i på polet.


Jeg klarte også å få bord på restauranten L`Hostellerie de Levernois ved å ta en telefon ned noen dager før. Vi hadde en utmerket middag med fabelaktige vin på glass og nydelig service. Her er alt tipp topp og det er bare å bestille bord om du skal nedover. Prisene er gode til å være en stjerne i Michelin guiden.Sykkelturene i vinmarkene i Bourgogne er en herlig opplevelse! Det er veldig godt lagt opp med sykkelveier igjennom vinmarkene og kjente vinlandsbyer. Om du vil kan du også finne enormt mange småveier overalt. Vi hadde to fantastiske dager på til sammen 9 mil med sanseinntrykk av lukt og syn jeg vil huske langt ut i de mørke vinterdager.

Et obligatorisk stopp for oss er vinbaren i Puligny Montrachet.


Stedet som hører vårt hjerte nærmest er det landlige stedet, Domaine de Rymska og så snart du kommer innenfor porten, faller roen i kroppen helt på plass. Her finnes det meste. Flotte rom, fantastisk smakfull mat, deilig svømmebasseng og nydelig uteservering. Snart kommer også en spa avdeling. Her er også en veldig rik vinliste. To lunsjer, en middag med en overnatting koster, men er så utrolig verdt det. Restauranten har en anbefaling i Michelin guiden og mye av råvarene kommer fra gården.Vår tur gikk så videre til Chablis. Vinlandsbyen vi ikke hadde vært i på lenge. Bruk en hel dag her til å gå rundt og smake vin i produsentenes butikker, ta på joggesko og ta en treningsøkt i grand cru vinmarkene eller velg en sykkeltur i 1 cru områdene.

Vi gjorde alle tre tingene!

Vi hadde en super middag på restauranten https://www.aufilduzinc.fr/

som var utmerket. denne også anbefalt i Michelin. Litt mer om denne restauranten kan leses om på min Facebook side. Av chefen her ble vi også anbefalt å gå på restauranten

Her hadde vi en aldeles utmerket lunsj ute i den idylliske bakgården, med middag påfølgende aften. Vinkartet her byr på noen vanvittig spennende viner og flere av disse flaskene vil du nok ikke få andre steder.

Påslag? Det finnes ikke på dette stedet, i allefall nesten ikke.

Vår store vinopplevelse her, ble Chablis premier cru fra vinmarken Butteaux, 2016 . produsenten heter Domaine Francois Raveneau


Vi opplevde så utrolig mye fint og godt på vår en ukes bilferie til Frankrike,

vi gjør det gjerne igjen!!!


Og det å reise igjen? Helt ubeskrivelig fantastisk!
242 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Signe Solheim
Signe Solheim
Sep 12, 2021

Fantastisk fine bilder fra Frankrike. Beskrivelsen av turen ga reiselyst hos meg 😊

Like
bottom of page